Vandaag is het het laatste kwartier, ofwel de afnemende maan. In de afnemende maan is de linkerkant van de maan verlicht. In deze periode (van volle maan tot de donkere maan die 14,5 dag duurt) staat relatief veel vrouwelijke reflectie energie centraal. Dit is een goede periode om heel bewust naar je intuïtie te luisteren en om dingen los te laten.
 
Het krachtdier hoort bij de afnemende maan. Iedere maan heeft een eigen krachtdier. Ze helpen je emoties verwerken als je van je pad bent afgeweken of als jouw verlangen en droom ver weg lijkt. Het krachtdier van deze maan is de raaf. De raaf wordt vaak als oplichter gezien, maar hij is de beschermer van heilige en geheime mysteriën. De raaf leert je dingen scherp te zien. Denk vandaag eens na over jouw denkpatronen.
 
Welke denkpatronen en/of overtuigingen staan jouw verlangens en dromen in de weg? Schrijf deze op en verbrand deze heel bewust in een vuurtje of schaaltje op jouw altaartje als je die hebt (en zo niet, die gaan we volgende week maken). Deze denkpatronen of overtuigingen mag je loslaten om ruimte te maken voor jouw verlangen of droom.
 
Welke gedachten houden jou nog tegen om jouw verlangen en dromen te leven?