18 november. Vandaag start de nieuwe maan die duurt t/m 17 december. Deze maan heet ‘de getijde’ en verwijst naar de deining van de zee, die je meeneemt naar de onderbewuste basis in je leven. En ze maakt je klaar om je te openen voor jouw verlangens en dromen die je hebt geformuleerd voor deze reis.
Deze Nieuwe Maan staat in Schorpioen en zal een nieuwe start zijn om naar diepere lagen van jouw onderbewustzijn te gaan. Ze stimuleert transformatieprocessen en laat verborgen emoties naar boven komen die om jouw aandacht vragen. Het stimuleert je om de verborgen kant van jezelf of anderen te onderzoeken
Deze stand heeft heel veel kracht en potentieel, want je kan nu tot op de bodem gaan. Het is tijd om dat wat in de schaduw ligt, te omarmen en een plaats te geven. Zolang jij dingen afwijst, zit je in oordeel. En dan stagneert de energie naar jouw potentie.
 
Om bewust stil te kunnen staan bij de maan-energie, helpt voor mij een maan- altaartje en een ritueel. Dit altaartje wisselt voor mij steeds, omdat de energie ook steeds wisselt. Ik moet je even waarschuwen; ik ben niet van ‘officiële of sjamanistische rituelen’. Ik voel wat voor mij nodig is en doe precies dat. Dit kan voor iedereen anders werken. Ik start in ieder geval altijd met het afstemmen op de maan en op dankbaarheid. Ik heb een mini-altaartje die ik steeds aanvul en afwissel met wat voor mij op dat moment belangrijk is. Misschien is het voor jou juist fijn om steeds hetzelfde op je altaar te hebben, zodat je beter af kan stemmen.
Ik stel je hieronder een aantal vragen, zodat je zelf kan onderzoeken, zien en voelen wat jouw manier is.
Maan-altaar en ritueel:
Ga lekker zitten en neem de tijd om dieper in en uit te ademen. Stem je af op de energie van de maan en kijk of je gewoon wat op kunt laten komen. Vertrouw maar op de wijsheid van jouw innerlijk.
Wat komt er in je op?
Welk ritueel zie je voor je?
Wat voel je?
Wat zou jou kunnen helpen?
Zijn er specifieke voorwerpen? Muziek? Dagboek? Een plek?
Ben je alleen of met meerdere? Beweeg je of zit je stil?
Wat is jouw manier om de maan aan te roepen?
Hoe neem je haar daar waar?
Zijn er helpers? (Gidsen, krachtdieren, natuurwezens, elementen aarde/vuur/water/lucht enz enz)
Opdracht nieuwe maan 18 november
Als je jouw altaar en jouw ritueel helder hebt, neem dan de tijd om dit eens helemaal uit te voeren deze nieuwe maan. En stel je jezelf daarnaast de volgende vragen:
Bij welke verlangens en dromen denk je ergens nog, ‘dat lukt me nooit’?
Wat maakt dat je je hart nog niet geopend hebt voor jouw verlangens?
Welke angsten en overtuigingen houden je tegen? Neem de tijd om die te onderzoeken, te doorvoelen.
Wat heb je nodig  om deze angsten en overtuigingen te transformeren?
Laat alles gewoon in je opkomen. je hoeft het niet te bedenken. Vertrouw en er maar op dat de energie van de maan je helpt!
Ik wens je een mooie transformerende en openende maan!