Deze week stuwt de energie om van binnenuit open te gaan. Voelen jullie dat ook?
Ik zit vol in dit proces en het voelt als een bevalling, maar nog net geen geboorte. Volgens de sterren duurt dit nog tot 23 december. Zo vlak voor kerst vindt de wedergeboorte plaats. Het wordt dus een kerstkindje 😉

In deze maan ontmoeten je diepste wezen, je kracht, je uitdagingen en je denkpatronen elkaar. Hoe neem jij dat waar in jezelf?

Mijn verlangen is zo diep dat het pijn doet. Ik kom deze maan alle angsten, gedachten en patronen tegen die dit verlangen in de weg staan. Ik blijf erbij, geef ze hun rechtmatige plek in het verleden en dat opent me verder. Ik heb steun en hulp ingeroepen, omdat ik het niet alleen wil doen. En ook dat opent me nog meer.

Wat wil zich in jou openen? Wat is op dit moment het meest in je gedachten, in je gevoel, in je gedrag? Het probeert een weg naar buiten te vinden. Kijk of je deze volle maan kan toestaan dat dit wat zo volop aanwezig is mag gaan bewegen.

Opdracht volle maan 3 december
Ga lekker zitten bij je altaar/ plek waar je met jezelf kan zijn. Doe je maanritueel als je die hebt (kan ook eenvoudigweg het aansteken van een kaarsje zijn)
Voel en merk wat datgene is wat steeds maar weer naar voren kwam de afgelopen week.
Neem het helemaal in je op, laat het rondzingen. De gedachten, de gevoelens, je gedrag.

Maak het zo sterk dat je kan voelen dat het wil bewegen.. en geef het dan de ruimte.
Dans, zing, schilder, knutsel, schrijf .. het maakt niet uit wat je doet, maar laat het bewegen. Laat op die manier die sterke energie, de gedachten in beweging komen en een uitweg vinden via jouw lijf. Op die manier kan je loslaten wat je niet meer nodig hebt. Door het helemaal te ervaren en daarna in beweging te brengen op jouw geheel eigen wijze.

Leg vast wat dingen klaar: papier, potloden/stiften, pen en eventueel muziek om op te dansen. Voor mij werk muziek als dit altijd goed om iets er uit te dansen.

Fijne volle maan

p.s. stroom je nu pas in? Op mijn site kan je alle voorgaande maanposts hier vinden