18 december nieuwe maan
Er kwam de afgelopen maan van alles weer voorbij. De schaduwkanten waar ik steeds opnieuw stappen in maak en wat me soms ook in de weg staan om dat te doen waar ik werkelijk blij van word.
Uitdaging in zelfliefde, gevoel van tekort, vergelijken met anderen, angst voor overgave enz, enz. Ik ben er bijgebleven en heb er doorheen geademd en het licht gevoeld wat er doorheen begon te schijnen. Overvloed, liefde en mijn eigen kracht. Het stroomt weer ♥

Heb jij het ook gevoeld de afgelopen maan dat alles in je geopend wordt, klaar om te transformeren?
Heb je jouw schaduwkanten opnieuw onderzocht en voel je dat wat je tegenhoudt om écht te doen waar je naar verlangt? De schaduw komt nog even als een laatste staartje om de hoek kijken deze nieuwe maan. Je wordt als het ware getest: weet je zeker dat je dit wil? Durf je er bij te blijven en er doorheen te gaan?

Hoe is het bij jou op dit moment? Stroomt het alweer of voel je dat er nog veel in de weg zit? Neem de tijd deze nieuwe maan om in je dagboek te schrijven of te mediteren. Hoe houdt jij jezelf nog tegen? Durf je eerlijk naar jezelf te kijken? Is wat je gelooft over jezelf een reflectie van je authentieke zelf?

Wat ook kan helpen is wat meer aandacht geven aan jouw bekken. Voel hoe je jouw levenskracht daar draagt. Zak eens diep je innerlijke schoot en voel hoe veilig je je daar voelt. Hoe veiliger je in je eigen bekken voelt, hoe dieper het vertrouwen in jezelf. Mogelijk voel je daar geen veiligheid en weinig vertrouwen. Voel dan eens wat je nodig hebt en geef jezelf dat de komende tijd. Voel je spanning, zorg voor een aantal activiteiten die je ontspannen. Voel je weinig ruimte, streep dan wat in je agenda. Voel je een ‘nee’, begrens jezelf of de ander. Geef uiting aan wat je voelt in je bekken, dat zet je jouw energie weer in beweging.

Welke voeding ga jij jezelf geven de komende tijd om het geplante zaadje voldoende voeding te geven?

Ik geef mezelf een kerst zonder familie, oud en nieuw met fijne mensen en tijd met mezelf om te haken, naaien en lezen. Heerlijk ♥

Ik wens je een fijne kerst en een warm, sprankelend en liefdevol 2018