OVER MIJ

Stilstaan bij je lichaam door het in beweging te brengen

Na de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening heb ik ervaring opgedaan in de verslavingszorg en 11 jaar gewerkt in de jeugdhulpverlening. In dit werk ben ik regelmatig geconfronteerd met verschillende patronen en mechanismen in mezelf en in anderen. Toen ik vastliep in die patronen ben ik lichaamsgerichte therapie gaan doen. Mijn lichaam bezit, net als ieder lichaam, een enorme wijsheid en heeft een andere waarheid dan wat ik al wist. Ik heb ervaren dat het onderzoeken en aangaan van mijn patronen, pijn, gemis en liefde mij meer inzicht geeft in wat ik werkelijk verlang en waar ik behoefte aan heb. Ik ontdekte mijn verlangen om voluit te leven.

Ik ben altijd al geboeid en nieuwsgierig geweest naar wat er onder het gedrag van mezelf en anderen zat. Waarom krijgen we ergens pijn? Waarom belanden we toch steeds in hetzelfde patronen mentaal, emotioneel, en relationeel? Ik besloot de opleiding lichaamsgeoriënteerde psychotherapie bij Bodymind Opleidingen te gaan doen. Ik ontdekte dat als ik de patronen kan doorzien, de pijn en het verdriet kan doorleven én er expressie aan kan geven, de patronen minder op de voorgrond staan. Ik ben vrijer om andere keuzes te maken en word wie ik in wezen altijd al ben geweest.

Ik werk met veel plezier als therapeut en trainer in mijn eigen praktijk. Ik vind het geweldig om samen met de ander te onderzoeken waar groei en ontwikkeling mogelijk is én waar we gewoon mens zijn, met al onze bijzondere eigenaardigheden!