Wat is dat nou precies? “In je lichaam zijn” ?

Het gewaar zijn  van jezelf in je lichaam vindt plaats op verschillende lagen.
De eerste laag is de fysieke laag. Daar neem je je lichaam fysiek waar en noem je lichaamsbewustzijn. De tweede laag is de emotionele laag.  Je neemt waar in je lichaam welke emoties je beleeft. Je voelt boosheid, verdriet, pijn, blijdschap en angst (in verschillende gradaties). De derde laag is de energetische laag.  In die laag neem je de energie in jezelf en ook om je heen waar. Energetisch is te voelen, maar soms moeilijk te duiden.
En als laatste heb je een spiritueel lichaam, waar jouw ziel verbonden is met het universum, de aarde en met jou. Dit neemt iedereen op een andere wijze waar, maar wel in verbinding met het lichaam (anders ben je meer afgestemd op het universum zelf). Het is ook een staat van zijn, waar wijsheid en weten vanzelf naar je toe komen.

Voor alle lagen zijn oefeningen die je helpen om je meer gewaar te zijn van deze lagen. De onderstaande oefeningen helpen je op soms een enkele en soms op verschillende lagen waar te nemen.

Ik ben benieuwd naar wat je ervaart en wat de oefeningen je brengen.  Ik hoor graag van je!

Afstemoefeningen

Ik noem de geleide meditatie oefeningen die je hieronder kunt vinden afstemoefeningen, omdat ze je leren afstemmen op jezelf. Via je lichaam, je adem en je energie. Ze helpen je om meer in jezelf te voelen, meer gecentreerd te zijn en je voelen wat je nodig hebt.

Probeer ze allemaal eens uit en laat me weten wat je ervan vindt!

Lijfwerk oefeningen

Deze oefeningen helpen je om je lichaam meer te voelen, je energie beter te laten doorstromen en meer contact te krijgen met wat er in je leeft.

Hoe vaker je de oefeningen doet, hoe beter je voelt welk effect ze hebben. Neem de tijd van te voren om eerst rustig te staan, zitten of liggen en waar te nemen hoe het NU met je is. En neem achteraf de tijd om waar te nemen welk effect de oefeningen hebben gehad op je lichaam, je gevoel, je energie en mogelijk ook spiritueel.

Veel plezier!