Voorbeelden van de rituelen die ik gegeven heb:

*Een ‘Rite of the Womb’ voor vrouwen als voorbereiding op een huwelijk

* Een verbindende verwenmiddag voor een vrouw die al langere tijd ziek was & haar dierbaarste vriendinnen d.m.v. het voelbaar maken en versterken van de bedding en verbinding

*Een avond voor een zwangere vrouw & vrouwen van haar vrouwencirkel twee weken voor haar bevalling d.m.v. steunende en bedding gevende vormen en rituelen.

*Een Baarmoederritueel voor een vrouw voordat haar baarmoeder werd verwijderd.

Daarnaast sta ik open voor nieuwe creaties. Om samen met jou te kijken, te voelen en vorm te geven wat past. Ook als jouw idee hier niet tussen staat! Samen kunnen we van iedere situatie weer iets heel unieks, passends en verrassends neerzetten.

Denk bijvoorbeeld ook aan een bijzondere verjaardag, afscheid, geboorte of liefdesfeest.

RITE DE PASSAGE

Samen een ritueel creëren voor een belangrijke gebeurtenis in je leven? Dit kan bijvoorbeeld een verjaardag, een geboorte, trouwen, afscheid, verandering van woonplek of een andere overgang van jou of van iemand anders zijn. Het kan in samenwerking met een individu, een stel, een kleinere groep mensen of een organisatie.

Met mijn achtergrond als hulpverlener, lichaamsgericht therapeut, het geven van vrouwencirkels en trainingen en het verwoed organiseren van allerlei soorten dagen met vrienden, familie en netwerken heb ik veel ervaring opgedaan met het creëren rituelen & bijeenkomsten. In de rituelen die we creëren staan voor mij verbinding, bewustzijn en ervaren via het lichaam centraal

Praktisch:

Onder het genot van een kopje thee of koffie thuis, in mijn werkruimte of elders bespreken we wat je wensen zijn. Wat je zelf wil doen en wat je wil dat ik doe. We verdelen de taken, bespreken de kosten en ik schrijf een plan met aandachtspunten en afspraken & een factuur. Die stuur ik beide naar je op. Dan weet je waar je aan toe bent.

Ik reken kosten voor:
-het voorgesprek en de voorbereidingstijd kost 40 euro per uur
-de activiteit zelf kost 80 euro per uur
-reiskosten – 0.30 euro per km (maar reken dan geen reistijd) of met OV vol tarief, parkeerkosten enz
-en overige gemaakte kosten (ruimte. materialen, goodiebag enz)

Reken op minimaal een uur voorbereiding en minimaal 2 uur voor het ritueel zelf.

Tijdens het voorgesprek worden alle kosten in kaart gebracht. Het is heel erg leuk als je zelf veel dingen kan regelen (en taken in een groep verdelen) & dat scheelt gelijk een hoop kosten. Ik kan je helpen met de structuur als dat nodig is.

Ik kan je helpen met zoeken voor een ruimte, catering & eventueel nog andere zaken. Maar als je het thuis wil doen of op het strand, dan heb je natuurlijk minder kosten.

Ervaringen:

Sanne van der Geest:
Karen heeft een middag een ritueel begeleid met mijn vriendinnen in een periode van langdurige ziekte. Het was een intense verbindende middag waarin ik me enorm geliefd, kwetsbaar, krachtig en in contact met mijn lijf en de mooie vrouwen om mij heen voelde. Het was een fantastische ervaring. Het heeft me heel goed gedaan en het was zo fijn om dit met mijn vriendinnen te mogen ervaren. Karen heeft een natuurlijke gave om er helemaal te zijn en iedereen te laten zijn. Verdieping, aandacht en acceptatie met een flinke portie liefde en toewijding. Een echte aanrader.

Ingrid Boter:
Het was een avond die echt helemaal over mij ging. Ik voelde me verwend. Juist voor mijn bevalling was het fijn de steun van andere vrouwen en de kracht van het vrouw-zijn te ervaren, omdat ik die kracht bij mijn bevalling ook nodig had. Karen kan met haar warme en krachtige persoonlijkheid de juiste sfeer neerzetten waarbij alles wat je voelt en ervaart goed is.