′′ Onze diepste angsten zijn als draken die onze diepste schat bewaken." - Maria Rainer Rilke

Na de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening heb ik ervaring opgedaan in de verslavingszorg en 11 jaar gewerkt in de jeugdhulpverlening. In dit werk ben ik regelmatig geconfronteerd met verschillende patronen en mechanismen in mezelf en in anderen. Toen ik vastliep in die patronen ben ik lichaamsgerichte therapie, procesgroepen en vrouwengroepen gaan doen. Ik ontdekte dat als ik de patronen kan doorzien, de pijn en het verdriet kan doorleven én er expressie aan kan geven, de patronen minder op de voorgrond staan. Ik ben nu vrijer om andere keuzes te maken, mijn behoeftes te voelen en mijn grenzen aan te geven. En toch, de hulpverlening maakte me leeg en moe. Er moest toch meer zijn dan dit?

“Zijn wie je in wezen altijd al bent geweest”

Ik heb veel geleerd over het menselijk gedrag, maar bleef me toch afvragen waarom we toch steeds in hetzelfde patronen (mentaal, emotioneel, en relationeel) belanden? Hoe kan je daar beweging in brengen, ruimte aan geven zonder steeds te hoeven praten? Want eerlijk is eerlijk, ik kon met woorden (bijna) iedereen om de tuin leiden. En dat is niet wat ik wilde, ik wilde zijn wie ik te diepste ben. En ik wilde weten hoe ik hier ook mee kon werken. En daarom besloot ik naast mijn werk als gezinsbegeleider de opleiding Integrated Psychotherapy bij Bodymind Opleidingen te gaan doen. Daar begon ik langzaam te begrijpen, te voelen & te weten. En leer ik nog iedere dag bij. Zo heb ik me de afgelopen jaren bijgeschoold in systemisch werk (individueel), EMDR en nog vele andere thema’s.
Ik ben me de laatste jaren gaan verdiepen in ontwikkelingstrauma via de NARM (Neuro Affective Relational Model) en ben inmiddels NARM master practisioner.

Door de jaren heen heb ik geleerd om liefdevol aanwezig te zijn, zuiver af te stemmen en werkelijk nieuwsgierig te zijn naar wat de ander beweegt.

Met plezier & oprechtheid, diepte & lichtheid onderzoek ik samen met jou jouw worsteling en welk verlangen daar te diepste onder ligt. En verandering die al lang in jou aanwezig is uit te pakken. Zodat ook jij wordt wie je in wezen altijd al bent geweest.

Ik kijk er naar uit je te ont-moeten!

Warme groet,

Karen

Hoe anderen het hebben ervaren

Rosanne Roos

Karen heeft mij en de belangrijke vrouwen in mijn leven begeleid tijdens een ritueel om mijn dertigste verjaardag te vieren. Ze heeft het baarmoederritueel uitgevoerd op een manier die heel goed bij de setting en de mensen paste. Met haar vriendelijke, nuchtere en lichaamsgerichte houding lukte het haar om het voor iedereen een bijzondere en fijne ervaring te maken. Ook voor mensen die niet zelf hadden gekozen om dit ritueel te doen, was het op deze manier een hele fijne middag. Karen denkt graag mee met praktische zaken.

Amber de Groot

Dank je wel Karen, je hebt me laten ervaren dat ik veilig ben in mezelf en dat ik kan blijven, ook als het spannend wordt. Je hebt me uitgedaagd om het oncomfortabele en wantrouwen te voelen, ook in ons contact. Spannend, maar ook heel veilig. Ik vond de opstellingen die we deden ook heel mooi en magisch. Het heeft mijn leven verrijkt!

Okkie Schoonheijt

Ik heb bij Karen verschillende workshops, een weekend, een retraite en met regelmaat het lijfwerkuurtje op woensdagochtend bijgewoond. Voor iemand als ik, die normaalgesproken veel in haar hoofd zit, is dit een fantastische manier om echt in mijn lijf te komen. Karen is in staat om dit voor elkaar te krijgen zonder te zweverig te zijn. Ze begeleidt je op een prettige manier en heeft echt oog voor je. Daarnaast is het een warm en fantastisch mens.