Je lichaam als bron van informatie en wijsheid

Lichaamsgerichte Psychotherapie is een vorm van therapie waarin lichaam, emotie, geest en ziel als één samenhangend geheel wordt gezien en benaderd. In ons lichaam dragen we bewuste en onbewuste ervaringen met ons mee en is het daarmee een rijke bron aan informatie en wijsheid.

In de therapie is je lichaam het startpunt om meer in contact te komen met wat er in je leeft. Je kunt voelen waar je levensenergie in jou stroomt en waar die vast zit. Door je lichaam te voelen, onderzoeken en in beweging te brengen, gaat je levensenergie stromen. Dat wat je als kind onderdrukt of ingehouden hebt, krijgt de ruimte om naar de oppervlakte te komen. Stap voor stap maak je contact met oude onbewuste patronen en onderzoek je waar deze vandaan komen. Je krijgt daardoor de ruimte om te voelen wat je werkelijk wil, wat jouw authentieke impulsen zijn, waar je behoefte aan hebt en wat jouw kracht is.

 

Hoe ziet een sessie eruit?

Iedere sessie ziet er anders uit. Ik heb geen vaste volgorde van onderwerpen of technieken. Vrij intuïtief dus. Maar zeker niet zweverig of onduidelijk.

Ik maak tijdens de sessies gebruik van o.a. bio energetica, ademwerk, gestalt, focussing, inquiry’s, systemisch werk, bodydrama en traumawerk.

Neem gerust contact met me op om te overleggen of deze vorm van therapie bij jou past. Als je dat fijn vindt, kun je gratis en vrijblijvend kennis met me maken in mijn praktijk.

 

 

Hoe anderen het hebben ervaren

Marie Vlaander

En wat ik afgelopen woensdag vergat te zeggen: ik heb echt baat bij de sessies! Kan steeds sneller voelen en zit daardoor minder in m’n hoofd. Maakt dat ik (in elk geval op dit moment) steviger sta. En het voelt niet als een kunstje of als symptoombestrijding maar als iets waar ik de rest van m’n leven iets aan kan hebben. Dus dank alvast! 🙂 (want ik veranker dat graag nog iets verder)

Amber de Groot

Dank je wel Karen, je hebt me laten ervaren dat ik veilig ben in mezelf en dat ik kan blijven, ook als het spannend wordt. Je hebt me uitgedaagd om het oncomfortabele en wantrouwen te voelen, ook in ons contact. Spannend, maar ook heel veilig. Ik vond de opstellingen die we deden ook heel mooi en magisch. Het heeft mijn leven verrijkt!