Samen een ritueel creëren voor een belangrijke gebeurtenis in je leven?

Dit kan bijvoorbeeld een verjaardag, een geboorte, trouwen, afscheid, overgang van meisje naar vrouw, van moeder naar wijze vrouw of een andere overgang van jou of van iemand anders zijn. Het kan in samenwerking met een individu, een stel, een kleinere groep mensen of een organisatie.

Met mijn achtergrond als hulpverlener, lichaamsgericht therapeut, het geven van vrouwencirkels en trainingen en het verwoed organiseren van allerlei soorten dagen met vrienden, familie en netwerken heb ik veel ervaring opgedaan met het creëren rituelen & bijeenkomsten. In de rituelen die we creëren staan voor mij verbinding, bewustzijn en ervaren via het lichaam centraal

Voorbeelden van de rituelen die ik gegeven heb:

  • Een ‘Rite van de baarmoeder’ om als groep vrouwen te verbinden en steun te ontvangen als voorbereiding op het huwelijk.
  • Een verbindende verwenmiddag voor een vrouw die al langere tijd ziek was & haar dierbaarste vriendinnen om steun, liefde en kracht te ontvangen
  • Een huwelijksritueel om oude dingen achter te laten en met nieuwe intenties te verbinden
  • Een avond voor een zwangere vrouw & vrouwen van haar vrouwencirkel voor haar bevalling om steun en kracht te ontvangen
  • Een Baarmoederritueel voor een vrouw voordat haar baarmoeder werd verwijderd.
  • Een prachtige bijeenkomst tijdens de winterzonnewende voor een vrouw van 30 en haar moeder, schoonmoeder en vriendinnen. We hebben een ‘rite van de baarmoeder’ gedaan en later bleek zij heel pril zwanger van haar kindje!

Daarnaast sta ik open voor nieuwe creaties. Om samen met jou te kijken, te voelen en vorm te geven wat past. Ook als jouw idee hier niet tussen staat! Samen kunnen we van iedere situatie weer iets heel unieks, passends en verrassends neerzetten.

Denk bijvoorbeeld ook aan een bijzondere verjaardag, afscheid, geboorte of liefdesfeest.

Praktisch:

Onder het genot van een kopje thee of koffie thuis, in mijn werkruimte of elders bespreken we wat je wensen zijn. Wat je zelf wil doen en wat je wil dat ik doe. We verdelen de taken, bespreken de kosten en ik schrijf een plan met aandachtspunten en afspraken & een factuur. Die stuur ik beide naar je op. Dan weet je waar je aan toe bent.

Ik reken kosten voor:

  • het voorgesprek en de voorbereidingstijd kost 40 euro per uur
  • de activiteit zelf kost 80 euro per uur
  • reiskosten – 0.30 euro per km (maar reken dan geen reistijd) of met OV vol tarief, parkeerkosten enz
  • en overige gemaakte kosten (ruimte. materialen, goodiebag enz)

Reken op minimaal een uur voorbereiding en minimaal 2 uur voor het ritueel zelf. Maar als je wil dat ik veel andere dingen regel, dan kost het meer tijd.

Het is heel erg leuk als je zelf veel dingen kan regelen (en taken in een groep verdelen) & dat scheelt gelijk een hoop kosten. Ik kan je helpen met de structuur als dat nodig is.

Ik kan je helpen met zoeken voor een ruimte, catering & eventueel nog andere zaken. Maar als je het thuis wil doen of op het strand en alles zelf wil regelen, dan kan dat natuurlijk ook!

Hoe anderen het hebben ervaren

Sanne van der Geest:

Karen heeft een middag een ritueel begeleid met mijn vriendinnen in een periode van langdurige ziekte. Het was een intense verbindende middag waarin ik me enorm geliefd, kwetsbaar, krachtig en in contact met mijn lijf en de mooie vrouwen om mij heen voelde. Het was een fantastische ervaring. Het heeft me heel goed gedaan en het was zo fijn om dit met mijn vriendinnen te mogen ervaren. Karen heeft een natuurlijke gave om er helemaal te zijn en iedereen te laten zijn. Verdieping, aandacht en acceptatie met een flinke portie liefde en toewijding. Een echte aanrader.

Rosanne Roos

Karen heeft mij en de belangrijke vrouwen in mijn leven begeleid tijdens een ritueel om mijn dertigste verjaardag te vieren. Ze heeft het baarmoederritueel uitgevoerd op een manier die heel goed bij de setting en de mensen paste. Met haar vriendelijke, nuchtere en lichaamsgerichte houding lukte het haar om het voor iedereen een bijzondere en fijne ervaring te maken. Ook voor mensen die niet zelf hadden gekozen om dit ritueel te doen, was het op deze manier een hele fijne middag. Karen denkt graag mee met praktische zaken.