Workshops, retraites en groepen

Ik geef workshops, retraites en groepen in kleine groepjes van 4 tot max 12 deelnemers. Ik zorg voor een assistent als dat nodig is, zodat ik me kan richten op de groep. Voor mij is het belangrijk dat ik voor iedereen voldoende aandacht heb en dat je als deelnemer de veiligheid en ruimte voelt om met jouw inbreng en vragen te komen. De workshops en groepen vinden soms plaats in mijn praktijkruimte of ik huur een andere ruimte in de buurt van Nijmegen. Bij het kopje ‘activiteiten’ staan alle workshops, trainingen en groepen die nog van start gaan.

Zelfzorg

Het is soms lastig om in de waan van de dag de aandacht bij jezelf te houden, om jezelf te voelen, te luisteren naar je behoeftes en grenzen. Vaak is al onze aandacht bij werk, huishouden, kinderen, partner en een drukke vrije tijdsbesteding, maar niet bij onszelf. Ik ken als geen ander het uit verbinding gaan met mezelf, maar inmiddels ook als geen ander wat ik nodig heb om weer terug thuis te komen & te blijven bij mezelf. Soms heb ik ook iets van buitenaf nodig om me daarbij te ondersteunen. (Daarnaast vind ik het ook heerlijk als iemand me af en toe gewoon vertelt wat ik moet doen)

Daarom geef ik regelmatig kleine workshops, lijfwerk uurtjes, selfcare ochtenden en retraites. Allemaal manieren om de verbinding met jezelf te voelen & en te leren houden.  Ze staan regelmatig op de agenda. Als je je aanmeldt voor mijn nieuwsbrief krijg je een paar keer per jaar een update van alle activiteiten en af en toe een cadeautje.

Vrouwen jaargroep

Mijn ervaring is dat processen soms sneller gaan in een groep. De steun van gelijkgestemden, de spiegels die de ogen van anderen kunnen zijn en je kunnen herkennen in het verhaal van de ander, maakt dat jouw pad minder eenzaam is. Jouw thema’s aangaan in contact met de ander helpt je soms op een dieper niveau jezelf te openen. Daarnaast kun je in de energie van een groep ook makkelijk systemisch werken en is lijfwerk en dansen in een groep soms ook fijner dan alleen thuis in de huiskamer.

Ieder jaar start ik een vrouwen jaargroep. Deze groep reist een jaar samen op de energie van de seizoenen en de verlangens van de vrouwen die deelnemen. We doen proceswerk door de dag heen, naast heerlijk lijfwerk, dans en rituelen.

Het is echt een cadeautje aan jezelf om een commitment voor een jaar aan te gaan. Met jezelf, met de groep en met mij. Er kan een diepe veiligheid & verdieping ontstaan, die je de rest van je leven meedraagt!

Kijk voor alle actieve activiteiten in de agenda.

Twijfel je over wat het beste bij je past?

Het kan zijn dat een individuele sessie meer aansluit bij je vraag. En het kan zijn dat een combinatie wenselijk is.

Neem gerust contact met me op, dan kijken we samen wat het beste bij jou past.

 

Mijn kracht hierin is dat ik die veilige bedding kan voorleven, totaal mezelf ben als vrouw in de groep, de ruimte geef om werkelijk met alles te mogen komen zonder dat er iets opgelost hoeft te worden en liefdevol kan begrenzen als dat nodig is.

 

Hoe anderen het hebben ervaren

Marleen Bosch

Dankjewel lieve Karen voor de prachtige, intense, liefdevolle, zachte en genotvolle dag! Heel fijn hoe jij het begeleidt, een veilige bedding creëert en zelf krachtig, kwetsbaar en authentiek aanwezig bent. Je leeft het voor! De oefeningen vond ik heel fijn, verdiepend en ook vernieuwend. De muziek was heel mooi, ontroerend en ondersteunend. En wat ik ook echt heel waardevol vond was de stilte waardoor we werden uitgenodigd diep in onszelf te zakken en te verbinden om van daaruit met andere vrouwen te verbinden. Een heerlijke natuurlijke flow. Nou, het lijkt me duidelijk dat ik andere vrouwen zeker aanraad bij jou een sessie of retraite te doen.

Stephanie van Workum

Karen is echt een vakvrouw die weet wat ze doet en ziet wat nodig is. Ik heb een paar keer deelgenomen aan het lijfwerkuurtje en ook aan de stressrelease workshop. Wat een wezenlijke processen worden daar in gang gezet. Als je bedenkt dat je lichaam de plek is waar alles wat je niet kon of kan dragen wordt opgeslagen, dan is het zo belangrijk ook om via dat lichaam weer los te laten. Anders blijven die dingen je steeds weer in de weg zitten. En dat is precies wat Karen doet. Ze creëert daarbij een heel fijne, lichte en veilige sfeer waarin alles de ruimte kan innemen die nodig is. Diepgaande processen worden in gang gezet en tegelijkertijd voelt het als ‘wellness’. Want hoe fijn is het om de verbinding met je lijf zo weer te voelen en daardoor gemakkelijker te kunnen aarden. Ik ben echt enorm onder de indruk van wat die paar sessies al teweeg hebben gebracht. Echt een dikke aanrader!

Marieke van Gendt

“Wat een bijzondere dagen waren dit. Het is een magische gevoel om thuis te komen in mijn lichaam en te landen in mijn bekken. Ik merk dat ik hierdoor ben verzacht en tegelijk heeft het mijn vrouwelijke kracht aangeboord! Een nieuw soort levensenergie die ik heb meegenomen. Het programma zit met veel zorg en aandacht in elkaar onder professionele begeleiding van Karen en Mathilde. Je merkt dat ze beide veel ervaring hebben waardoor je op alle vlakken gedragen voelt en open kan stellen voor de ervaringen.

Karen zorgt voor een open en veilig setting in groep en tegelijk heeft ze veel oog voor het individueel proces. De kracht van Karen is haar professionele nabijheid zonder het op te lossen. Je kunt je volledig laten meevoeren overal is aan gedacht tot in de details. Twee dagen helemaal voor jezelf, een aanrader!! “