Jij zelf
Als vrouw beweeg je vaak teveel mee op de energie van de ander. Zorgen voor de ander, afstemmen op de ander, geven aan de ander. Het is moeilijk om tijd voor jezelf te maken en als je dit hebt is het moeilijk te voelen wat het nou precies is wat je wil, wat je behoefte is en waar je naar verlangt. Het vraagt verbinding met jezelf te maken, jezelf te voelen, jezelf aan te kijken en heel eerlijk worden over wat jij werkelijk wil.
Wat is wat je werkelijk wil?

De groep
Door een diepe moederwond, maar ook door een zusterwond is er veel angst om te verbinden, voor verraad en gevoel van concurrentie bij vrouwen onderling. Er bestaan vaak de neiging om terug te trekken, veel te praten en te klagen om die onveiligheid niet te voelen. Tegelijk is er een diepgeworteld verlangen om ons diep met elkaar te verbinden, bij elkaar te landen en helemaal jezelf te kunnen zijn.
Wat staat jou in de weg om je te verbinden met de ander?

Je vrouwelijke natuur
We leven als mens in cyclische processen van de natuur: de seizoenen, de maan en de aarde draaien ten opzichte van elkaar rondom de zon. Dit heeft grote invloed op de natuur, maar ook op ons als mens en voor jou als vrouw. Als vrouw heb je ook je eigen seizoenen en een maanstonde, gestuwd door hormonen. Voor alles is een tijd. Er is een tijd van zaaien, bloeien, oogsten en weer naar binnen keren.
Beweeg jij mee op de cycli in jouw leven?

Wat gaan we doen?
Je reist samen met een groep vrouwen een jaar lang op de energie van de seizoenen. Jouw diepste verlangen is de basis, de onderstroom van alle processen die je dit jaar aangaat met jezelf. Er is veel tijd voor jou, jouw lijf, voor jouw proces én er ontstaan ook prachtige processen in de groep. In een veilige setting doen we diepgaand lijfwerk, dans, inquiry’s, rituelen en individueel- en groepsproceswerk.

Mijn ervaring is dat processen sneller kunnen gaan in een groep. Met de steun van gelijkgestemden, herkenning in het verhaal van de ander, erkenning van wie je ten diepste bent, maakt dat jouw pad minder eenzaam is. Persoonlijke thema’s aangaan in contact met de ander helpt je op een dieper niveau jezelf te openen.

Wat kan dit jaar je brengen?

  • Voeding voor je lichaam en voor jezelf
  • Opladen & ontspannen
  • Een diepere verbinding met jezelf & de ander
  • Confronterend zelfonderzoek & verdieping in jouw proces.
  • Contact met jouw innerlijke wijsheid
  • Zusterschap, steun & bedding

Het is echt een cadeautje aan jezelf om een commitment voor een jaar aan te gaan. Met jezelf, met de groep en met mij. Er kan een diepe veiligheid & verdieping ontstaan, die je de rest van je leven meedraagt!

Data:

8 zaterdagen
3 februari, 23 maart, 4 mei, 22 juni, 24 augustus, 21 september,  2 november en 21 december 2024

Tijd:

10.00-17.00 uur

Locatie:

de Oorsprong, Driehuizerweg 331 in Nijmegen

Kosten:

795 euro
Inclusief: thee, lekkers & biologische vegetarische lunch

Om te onderzoeken of deze groep aansluit bij wat je zoekt, heb ik graag van te voren contact met je. Je kan je aanmelden via het contact formulier. Fijn als je je telefoonnummer vermeldt, dan neem ik zo gauw ik kan contact met je op.

Hoe anderen het hebben ervaren

Marleen Bosch

Dankjewel lieve Karen voor de prachtige, intense, liefdevolle, zachte en genotvolle dag! Heel fijn hoe jij het begeleidt, een veilige bedding creëert en zelf krachtig, kwetsbaar en authentiek aanwezig bent. Je leeft het voor! De oefeningen vond ik heel fijn, verdiepend en ook vernieuwend. De muziek was heel mooi, ontroerend en ondersteunend. En wat ik ook echt heel waardevol vond was de stilte waardoor we werden uitgenodigd diep in onszelf te zakken en te verbinden om van daaruit met andere vrouwen te verbinden. Een heerlijke natuurlijke flow. Nou, het lijkt me duidelijk dat ik andere vrouwen zeker aanraad bij jou een sessie of retraite te doen.

Marieke van Gendt

“Wat een bijzondere dagen waren dit. Het is een magische gevoel om thuis te komen in mijn lichaam en te landen in mijn bekken. Ik merk dat ik hierdoor ben verzacht en tegelijk heeft het mijn vrouwelijke kracht aangeboord! Een nieuw soort levensenergie die ik heb meegenomen. Het programma zit met veel zorg en aandacht in elkaar onder professionele begeleiding van Karen en Mathilde. Je merkt dat ze beide veel ervaring hebben waardoor je op alle vlakken gedragen voelt en open kan stellen voor de ervaringen.

Karen zorgt voor een open en veilig setting in groep en tegelijk heeft ze veel oog voor het individueel proces. De kracht van Karen is haar professionele nabijheid zonder het op te lossen. Je kunt je volledig laten meevoeren overal is aan gedacht tot in de details. Twee dagen helemaal voor jezelf, een aanrader!! “

Mirjam Pappot

In de voorbereiding op mijn trouwdag dag, voelde ik het verlangen om met een ceremonie alle vrouwen van bruiloft te verbinden met elkaar en met mijzelf. Toen ik haar benaderde had ik nog slechts een ‘vaag’ idee. Karen stelde mij de juiste vragen en zij vulde mijn ideeën aan met voorstellen en praktische oplossingen. Ook schetste zij mij enkele voorbeelden, gebaseerd op de ervaringen die zij had opgedaan bij het leiden van verschillende ceremonies.

Een deel van de vrouwen was reeds bekend met ceremonies, lijfwerk en rituelen en een deel van de groep ook nog niet. Het werd een prachtige en indrukwekkende middag. Deze middag gaf mij zoveel meer dan ik me had kunnen voorstellen. Karen heeft alle vrouwen weten te inspireren en te verbinden met mij, met zichzelf en met elkaar. Door de wijze waarop Karen invulling heeft gegeven aan dit –voor mij-op maat gemaakte ritueel- heeft mij diep ontroerd en geraakt. Heeft alle aanwezige vrouwen diep ontroerd en geraakt.

Karen leidde deze ceremonie op een zachte, open en heldere manier en zij nodigde elke vrouw uit om kracht én kwetsbaarheid te tonen.