LICHAAMSGERICHTE THERAPIE

Lichaamsgerichte Psychotherapie is een vorm van therapie waarin lichaam, emotie, geest en ziel als één samenhangend geheel wordt gezien en benaderd. In ons lichaam dragen we bewuste en onbewuste ervaringen met ons mee en is het daarmee een rijke bron aan informatie en wijsheid.

In de therapie is je lichaam het startpunt om meer in contact te komen met wat er in je leeft. Je kunt voelen waar je levensenergie in jou stroomt en waar die vast zit. Door je lichaam te voelen, onderzoeken en in beweging te brengen, gaat je levensenergie stromen. Dat wat je als kind onderdrukt of ingehouden hebt, krijgt de ruimte om naar de oppervlakte te komen. Stap voor stap maak je contact met oude onbewuste patronen en onderzoek je waar deze vandaan komen. Je krijgt daardoor de ruimte om te voelen wat je werkelijk wil, wat jouw authentieke impulsen zijn, waar je behoefte aan hebt en wat jouw kracht is.

Ik maak tijdens de sessies gebruik van o.a. bio energetica, ademwerk, gestalt, focussing, systemisch werk, bodydrama, energetic integration en gesprektechnieken.

Neem gerust contact met me op om te overleggen of deze vorm van therapie bij jou past. Als je dat fijn vindt, kun je gratis en vrijblijvend kennis met mij komen maken in mijn praktijk.